Pisang Goreng Cheese

Sesuai untuk minum petang. Memang syok.


Prep time 10 minute(s) Cook time 15 minute(s) Total time 25 minute(s) Yield 2 serving(s)

Tips

Sirap coklat tak nak letak pun boleh.

Ingredients

Bahan Goreng
5 biji pisang tanduk
6 sudu besar tepung gandum
3 sudu besar tepung beras
Sedikit serbuk kunyit
1 biji telur
1 sudu kecil butter/mentega
- air
Secukup rasa garam
Secukupnya minyak masak
Bahan Tambahan
- cheese/keju cheddar
1 sudu kecil chocolate rice
1 sudu besar chocolate syrup/sirap coklat
1 sudu besar susu pekat manis

Instructions

1

Bancuhkan tepung gandum dan tepung beras bersama air secukupnya.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2

Masukkan telur, sedikit mentega dan juga garam secukup rasa. Selepas tu, masukkan serbuk kunyit sedikit sahaja untuk jadikan pewarna (jika nak).

2 Comment(s)

kalau tak letak serbuk kunyit tu, takpe kan?

4 years ago

eh takpe. takde masalah. just nak bagi nampak kuning2 je.

4 years ago

You must login/register to comment

3

Celupkan pisang ke dalam bancuhan, goreng seperti biasa dan toskan.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

4

Letakkan pisang goreng dalam pinggan, parutkan keju cheddar, taburkan coklat rice, sirap coklat dan susu pekat sedikit.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

5

Sedia untuk dimakan. Selamat mencuba.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

Teringat makan kat Bandung! Ni yang nak kena try! Sambil layan drama kat tv boleh gak mengunyah hehe :D

4 years ago • Reply

sekarang masih femes pisang goreng cheese ni...tp xpenah mencuba beli apatah lg buat utk merasa kesedapan nya..hehe lepas ni nak cuba mana tahu kena dgn selera.. terima kasih berkongsi :)

4 years ago • Reply

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media