Cheesecake

resepi ini asalnya dari seorang budak lelaki yang sangat gemar memasak.


Prep time 3 minute(s) Cook time 10 minute(s) Total time 13 minute(s) Yield 4 person(s)

Tips

esen vanila digunakan untuk menghilangkan bau hanyir telur.

Category

Ingredients

250 gram cream cheese
4 sb gula kastor
1 st esen vanila
2 biji telur

Instructions

1

Masukkan cream cheese, gula kastor, esen vanila. Kacau dengan whisker atau mixer sehingga gebu.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2

Masukkan telur sedikit demi sedikit.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

3

Setelah sebati, sudukan ke dalam bake tray dan bakar dalam masa 10-15 minit.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

Senang! Rasa dy macam mana? :)

4 years ago • Reply
nureqgiler (author)

rasa dia lagi sedap berbanding campur tepung macam kita biasa beli dekat kedai, kalau nak lagi sedap lapiskan dengan nutella. kalau nak cuba, try resepi ni tp pakai cream cheese sikit je, ala peket kecix tu,tambah gula castor and sebiji telur pun da jadi, bakar , simpan dalam peti ais, siap! sy pakai yg peket 250gram tu boleh makan utk 3-4 orang..:)

4 years ago • Reply

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media