Homemade White Chocolate Oreo

My hero suka makan white choc, so saya pun cuba la buat white choc + oreo..mcm icream mcd tu and hasilnya...he love it!! ♥ Selamat mencuba!!!


Prep time 10 minute(s) Cook time 10 minute(s) Total time 20 minute(s) Yield 1 serving(s)

Tips

Kalau tak jumpa oreo crush, guna biskut oreo biasa pun boleh..hancur-hancurkan atau kisar guna pengisar yg kering tu.

Category

Ingredients

Secukupnya white compound choc
- oreo crush secukupnya
- acuan choc

Instructions

1
Cairkan white choc secara double boiler.

Cairkan white choc secara double boiler.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2
Nie la oreo crush punya packaging..tapi kalau takde oreo crush ni..guna biskut oreo biasa pun boleh.

Nie la oreo crush punya packaging..tapi kalau takde oreo crush ni..guna biskut oreo biasa pun boleh.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

3
Masukkan oreo crush ke dalam white choc yang dah dicarikan.

Masukkan oreo crush ke dalam white choc yang dah dicarikan.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

4
Kacau hingga sebati dan rata. Masukkan dalam acuan dan biarkan choc tu keras. Boleh jer masuk dalam peti ais.

Kacau hingga sebati dan rata. Masukkan dalam acuan dan biarkan choc tu keras. Boleh jer masuk dalam peti ais.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

5

Bila dah keras..lebih kurang dalam 10 ke 15 dalam peti ais. Boleh la dikeluarkan dari acuan.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

Emy

Lepas tu nk smpn cmne ..dlm peti ais ke suhu bilik je

4 years ago • Reply
Mummy Ayu (author)

Emy -kalau nak tahan lama...letak dlm peti ais. Sbb kalau letak kat luar...musim panas mcm sekarang, memang cair. Tapi...kalau simpan dlm bekas...letak dlm almari..boleh juga.

4 years ago • Reply

Nak masuk dalam acuan macam mana ya ?

6 months ago • Reply

Masukkan dalam acuan ice cube boleh ke ?

6 months ago • Reply

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media