Jar Fruit Parfait

Bila rasa bosan, mula lah cari benda nak makan. Alang2 ada buah masam, boleh la buat parfait ni. Hihi


Prep time 5 minute(s) Cook time 1 minute(s) Total time 6 minute(s) Yield 1 serving(s)

Tips

Sangat sedap kalau ada buah masam contohnya strawberry, orange sunkist (isi sahaja) atau peach.

Ingredients

Secukupnya cornflakes
1 sudu besar peanut butter
Secukupnya sos coklat
Secukupnya buah masam (saya guna strawberry)
Secukupnya sos kastard
Untuk tabur dried fruit dan kekacang

Instructions

1

Bahagian bawah sekali masukkan cornflakes biasa (kalau guna cornflakes madu, rasanya lebih manis)

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2

Tutup bahagian cornflakes dengan menggunakan peanut butter.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

3

Lapiskan dengan sos coklat, buah yg dihiris, sos kastard.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

4
Atas skali taburkan dengan dried fruit (saya guna dried goji, berries n apricot). Dan juga kekacang (saya guna kuaci dan pumpkin seed).

Atas skali taburkan dengan dried fruit (saya guna dried goji, berries n apricot). Dan juga kekacang (saya guna kuaci dan pumpkin seed).

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

5

Dah siap, boleh cedok dengan sudu dan makan. Hehe

2 Comment(s)

nampak mcm sedap dan simple.. nak try buat la..heheh

5 years ago
EasyMakan (author)

Simple kan. Hehe. Nanti try la recook this, boleh kita sama2 kongsi. :)

5 years ago

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media