Mulberry Victoria Sandwich Cake

Simple and delicious cake. Kalau terlupa esok harijadi anak atau orang tersayang, buat je kek ni. Yang penting kek ni tak costing sebab guna buah mulberry yang free of charge petik je depan umah.


Prep time 20 minute(s) Cook time 50 minute(s) Total time 70 minute(s) Yield 5 serving(s)

Tips

-kalau malas buat compote/jam sendiri, boleh guna jam segera. nak guna nutella pon boleh.

-kalau compote atau jam tak rasa beberapa masam, boleh perah sedikit jus lemon.

-buah mulberry boleh diganti strawberry, blueberry atau kiwi. tapi semua buah tu mahal, so buah mulberry ni free, siap petik depan rumah lagi. so memang x costing dan sedap!

Ingredients

Bahan Untuk Mulberry Compote/Jam
+- 2 cawan buah mulberry (buang tangkai dan cincang kasar)
2-3 sudu gula
2 sudu tepung jagung
3 sudu air
Bahan Sponge Cake
200 gm butter (suhu bilik)
200 gm gula castor
200 gm tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil baking soda
4 biji telor saiz a
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar susu segar
Bahan Hiasan
1/2 cawan fresh whip cream (yang dah manis)
Secukupnya buah anggur dan mulberry fresh
Secukupnya gula aising

Instructions

You're required to login or register to view the instructions

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media