Chocolate Chip Cookies

Resepi ala famous amos cookies. so crunchy so yummy.


Prep time 10 minute(s) Cook time 25 minute(s) Total time 35 minute(s) Yield 1 serving(s)

Tips

Letakkan sedikit emplex untuk rasa ranggup.

Ingredients

250g butter
150g gula perang
200g tepung
50 g susu tepung
1 biji telur
1 sudu kecil emplex
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar coco powder
100g chocolate chip

Instructions

1

Satukan butter dan gula perang, putar sehingga kembang.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2

Masukkan telur dan esen vanilla putar lagi, kemudian masukkan susu tepung dan akhir sekali tepung gandum yang telah diayak bersama emplex. putar lagi.

2 Comment(s)

susu tepung tu yg macam mane ?

4 years ago

Sy guna susu tepung everyday

3 years ago

You must login/register to comment

3

Masukkan coco powder gaul kaup balik menggunakan spatula dan masukkan chocolate chip gaul lagi.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

4

Dengan menggunakan sudu bentukkan bulat, letak diatas tray yang disapu butter dan leperkan sedikit, letakkan sedikit chocolate chip diatasnya.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

5

Bakar selama 25min dengan suhu 180C. dah masak sejukkn dahulu kemudian masukkan kedalam bekas.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

emplex tu brand ape? sy dh try buat tapi biskut sy kembang sgt la and tak jadi cantik mcm famous amos kukis tu. pls help :(

4 years ago • Reply

Emplex sy beli kat bakery shop je. No brand. Cookies mengembang because of baking powder, that's y sy xadd baking powder in this recipe :)

4 years ago • Reply

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media