Mini Egg Cake {Baulu} Chinese Style

Resepi ini saya tengok di Rasa Malaysia. Kemudian saya mencuba. Saya share pula di page Buku Resepi (FB). Ramai yang mencuba katanya sedap.


Prep time 20 minute(s) Cook time 20 minute(s) Total time 40 minute(s) Yield 12 cup(s)

Tips

Nak lagi lembut, letak 1/2 sudu kecil ovallete.

Ingredients

4 biji telur
35 gram minyak masak
1 sudu kecil baking powder
200 gram gula kastor (jgn guna gula serbuk / icing)
Secubit garam
180 gram tepung gandum
1 sudu kecil esen vanila (tiada dalam resipi asal)

Instructions

1

Masukkan gula,telur,vanila dan garam. Pukul sehingga sebati. (kalau nak letak ovallete,letak sekali kemudian bagi betul-betul sebati).

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

2

Kemudian masukkan tepung dan baking powder.Bagi sebati.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

3

Akhir sekali masukkan minyak masak.Bagi sebati.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

4
Tuang dalam acuan atau paper cup. Bakar selama 15-20 minit atau sehingga masak dengan suhu 180 darjah celcius.Gambar kek boleh tengok di bawah.

Tuang dalam acuan atau paper cup. Bakar selama 15-20 minit atau sehingga masak dengan suhu 180 darjah celcius.Gambar kek boleh tengok di bawah.

0 Comment(s)

No comment yet. Be the first.

You must login/register to comment

Recooks

Try recook this recipe and share with the owner and us

CookThis

Comment

macam best je..nanti nak cuba lah

7 years ago • Reply
Naazira Parveen (author)

silakan...nnt dah cuba bgtau ye... :)

7 years ago • Reply

You must login/register to comment

Follow and Like Us

in social media